torsdag den 17. november 2011

Velkommen til gyserugens blog

Så er der gys

Fra den 14. til den 18. november er der gyseruge på Kvikmarken. Under gyserugen lærer vi genren at kende. Og vi laver gyserfilm og -teater og fabrikerer skrumpehoveder, kæmpeedderkopper og andet kryb.

Alt sammen under massiv dækning af mediegruppen, som står bag denne blog.

Så velkommen i mediernes vold! Her kan I se billeder fra gyserugen, læse interviews med deltagerne og finde spændende læsestof om afskyelige snemænd, morderiske monstre og andre foruroligende væsener, som befolker vores natlige mareridt!

Velkommen i rædselskabinettet! 

Tintin har nærkontakt med den afskyelige snemand - også kaldet yeti'en.
Men findes den mon i virkeligheden?


onsdag den 16. november 2011

Gysergalleriet

Her finder I bidrag fra vores skarpe tegnere. Klik på tegningerne. Så bliver de større



















tirsdag den 15. november 2011

Monsterlex

Bigfoot

Dem der har set Bigfoot mener at den er omkring 180-230 cm høj. Hannerne er en del højere og bredere, især over skuldrene end hunnerne. Bigfoot er helt dækket af hår, undtagen omkring øjnene og håndfladerne. Bigfoot går på to ben ligesom mennesker. Bigfoots fodaftryk siges at være enormt, omkring 54-60 cm stort. Der er også fundet uidentificeret hår, som man mener, er fra Bigfoot. Deres hoveder er store og gorillaligende, mens deres ansigter og kroppe er menneskeagtige.

Bloody Mary
Kender du Bloody Mary? Den grimme, dumme uhyggelige spøgelse/heks? Hvis du kigger i et spejl, Med kun to-tre små stearin lys og kalder: ”Bloody Mary” tre gange så dukker hun måske op, mens du kigger i spejlet, men det er ikke altid hun dukker op. Hvis hun ikke dukker op skal du dreje rundt 1-100 gange rundt, foran spejlet.
Konsekvenser ved at tilkalde heksen ”Bloody Mary:”
·         Øjnene bliver revet ud af heksen/spøgelsen.
·         Bliver fundet med klo mærker over hele kroppen
·         Forsvinder på mystisk vis fra badeværelset og ender i spejlet med heksen/spøgelset, i al evighed.
·         Se det gruopvækkende billede af heksen/spøgelset vises i spejlet.
·         Drevet til sindssyg eller falde død om på stedet ved udseende af heksen/spøgelset i spejlet.







                                             Den afskyelige snemand/ Yeti
Mange mener at man kan se Den afskyelige snemand/Yeti oppe ved Himalaya-bjergene. Der er ingen beviser for dens eksistens, men flere bjergbestigere mener at have set den. Dem der har set den mener at det er et abelignende dyr. Den afskyelige snemand/Yetis pels siges at være sort, brun eller hvid. Derudover er den kendt for dens kæmpe store fodspor. Den afskyelige snemand/Yetis størrelse siges at være fra, 160 cm til 230 cm.




Djævlen/Satan
Djævlen også kaldet Satan er en ond mand, guds fjende nr. 1. I historien om Adam og Eva er Djævlen, den slange, der bedrager Eva til at tage en bid af et æble, fra kundskab, som så for Adam og Eva smidt ud af paradishaven.
 Han optræder for første gang som Mattæus, som frister Jesus.
 Djævlen opholder sig i helvede sammen med sine små hjælpedjævle, Hjælpedjævle er bare faldne engle, som jo er blevet onde. Lucifer, Ærkeenglen, der blev af gud sendt ned under jorden og videre til helvede, fordi, han var for grådig og ville oprette sit eget rige. Han siges at modtage de dømte sjæle, når de ankommer til helvede.
Dæmonerne er noget lignende Djævlene, Sikkert Søskende til djævle.






Dracula


Vi kender ham bedst fra de mange tegnefilm, skrøner og vandrehistorier om vampyren, Dracula. Men hvem var han egentlig, var der virkelig en mand ved navn Dracula, og hvad er historien bag?
Grev Dracula var en af de første vampyrer. Den første bog om Dracula blev lavet af Bram Stoker, i 1897. Mange andre har taget vampyrer med i deres historier. Dracula betyder, søn af djævlen. Nogle tror vampyrer ikke kun er myter, måske findes de..



                                                                   
                                                                   Frankenstein


Frankenstein er en roman af den engelske forfatter Mary Shelley fra 1818.

Romanens hovedperson er en videnskabmand ved navn Victor Frankenstein der i sit laboratorium kombinerer forskellige kropsdele fra 11 døde mennesker til en komplet menneskekrop og får den i live. Victor Frankenstein skræmmes ved synet af monsteret der flygter bort og må leve som en udstødt, ensom vanskabning, som faktisk udvikler sig til et monster.

På film og i andre senere versioner af fortællingen benytter Frankenstein ofte elektricitet til at give monsteret liv, men i selve romanen hører vi intet om, hvordan han bærer sig ad.  


Kraken:

Det norske sagn - om den berygtede krake, et kæmpemæsigt, mangearmet dyr, blev i mange år anset for fri fantasi. Men i dag tror videnskaben, at kraken var en kæmpemæssig blæksprutte, som stadig eksisterer i dag. I 1930´erne blev et 15000 tons tankskib omslynget af en enorm blækspruttes fangearme, og under 2. Verdenskrig sås en 53 meter lang blæksprutte svømme langs med et skib.



Kyklop:

En kyklop er en kæmpe med kun et øje og det øje sidder lige midt i panden. Kykloperne lever i de græske grotter. Den græske helt Odysseus blev fanget af en Kyklop i en hule sammen med sine mænd. De blindede Kyklopen og skjulte sig i et mørkt hjørne. Da Kyklopen lukkede nogen får ud, så de kunne græsse, hængte Odysseus og hans mænd sig under maven på fårene. Selvom Kyklopen undersøgte hvert får, kunne han ikke mærke Odysseus og hans mænd gennem den tykke uld.



                                       
                                                                Loch Ness uhyret


Loch Ness er en ferskvandssø i Skotland, og det er der uhyret lever. Mange mener uhyret er grønt, har et krokodilleagtigt hoved og savtakker ned langs ryggen, som ender i en hale med trekant. Andre mener at det ligner en søslange. Mange af de tydelige fotos er falske. Derimod findes der en bunke mindre tydelige billeder der måske, måske ikke er ægte. Selvom der er blevet afsløret mange svindlere der har bidraget til Nessie-underholdningen, så er der alligevel enighed om at langt de fleste af de hundrede vis af mennesker der har set Nessie, er ærlige og oprigtige. Sten Hansen (lærer på Kvikmarken) har set selveste Loch Ness-uhyret.





Medusa:

Smuk men dødelig – Medusa var et kvindeligt uhyre, en såkaldt gorgon. Hun var smuk, men havde slanger i stedet for hår. Enhver, som så på Medusa, blev omgående forvandlet til sten. Hun blev dræbt af den græske helt Perseus, som skar hendes hoved af. Ifølge gamle græske legender var blodet fra Medusas højre side en stærk helbredende medicin, mens blodet fra hendes venstre side var en gift. Hvor den dryppede på jorden, voksede der giftslanger frem.



Mongolsk dødsorm
Kender du den mongolske dødsorm? Den er beskrevet som en tyk, rød orm. Den er omkring 0,6 til 1,2 meter lang. Dens lokale navn er: Alloghi som betyder blodfyldt tarmorm, fordi den ligner en kos tarm. Den har ingen synlige øjne, åndehuller eller mund. Den kommer kun frem i de varmeste måneder - juni og juli. Nogle mennesker tror at dyret er et krybdyr, ben løs firben eller leddyr, fordi det tørre klima dyret lever i. Den kan dræbes ved at give den elektriske stød!

Spøgelser



Et spøgelse - er et væsen, der kan udføre visse fysiske funktioner. Eksempelvis rasle med kæder, sende iskold ånde ned af nakken på de levende, trække dynen af dem osv. Typisk har disse væsner i beretningerne deres opholdssted i deres grav i dagtimerne, mens de om natten står op og begiver sig til et bestemt domæne. Men selvom de følger et nogenlunde fastlagt mønster, er de stadig i stand til at improvisere, hvorfor det hævdes, at man kan tale om en art fornuftsvæsner. I enkelte sagn er sådanne spøgelser i stand til at føre samtaler.

Spøgelses historie:

Angelina Mussett og kæresten David flygtede med babyen Joshua ud af lejligheden i Warley efter at være blevet overfaldet af et spøgelse.
Spøgelset, havde ifølge parret, først hevet fat i Angelina og derefter var det fortsat til David, som det gav et elektrisk stød. Værre var det dog med babyen Joshua. Spøgelset skulle have flyttet den få uger gamle baby på tværs af rummet, hvor parret fandt ham med en fjernbetjening i hånden. Fjernbetjeningen havde været væk i flere uger.



 Voldemort
Voldemort fra filmen Harry Potter. Måske kender du ham! Ham den mest magt fulde troldemand der nogensinde har levet. Han er så frygtet at HAN bliver kaldt: ” DU-VED-HVEM.” Hans mål er ikke bare at overtale kontrollen over den magiske verden, men også at overtale mugglernes verden.

 Hans hud er hvid og hans ansigt ligner et kranium. Han er høj og mager, med hænder der ligner edderkopper. Hans øjne er røde med små pupiller, der ligner en slange! Voldemort har næsten ingen næse, og hans tunge er, i filmene tvedelt som en slanges.

mandag den 14. november 2011

Skrækhistorier

Louises og Milles Gyserhistorier

Louise og Mille er 12 år og går på Filip High, Louise elsker gyserhistorier men Mille er meget modsat, for hun hader gyserhistorier. En dag da Louise skulle sove hos Mille blev de enige om at fortælle gyserhistorier, bare de ikke var for uhyggelige.
Louise begyndte ,,Det var en mørk og stormfuld nat, månen var fuld og decembers kulde tog fat’’ Mille Krøb sammen selv om hun enlig godt viste at Louise bare fandt på historien ,,En pige ved navn Maria på 8 år skulle over til bedstemoderen med en kurv æg, mælk, smør og en masse smukke blomster’’ Louise sad og tænkte så det knagede mens Mille bed negle ,,Maria gik ud på Grus pladsen med kurven og nynnede, hun elsker musik, men bedstemoderen var dog meget, meget syg’’ Mille krøb mere og mere sammen, Louise fortsatte historien ,, Maria gik og gik og gik indtil hun kom til skoven, hvor hun vidste at den onde troldmand og greve, Grev Docula, holdt til. Hun hørte et skrig, så gråd, og til sidst Grev Doculas hæslige grin mellem buskende ved siden af’’ Louise grinte ondt, nok som hun ville have Grev Docula ville grine, Grinet var så frygtindgydende at Mille råbte ,, Stop Louise!’’ Louise grinte normalt nu. ,,hvad er der i vejen Mille?’’ Mille grinte og det samme gjorde Louise. ,,Maria blev så bange fordi der gik rygter om at Grev Docula var vampyr, hun huskede moderens advarsel, pas på Grev Docula, han er ikke en godmodig som dig min pige, hold dig væk fra ham, Maria tænkte lænke over det men gik alligevel hen til Grev Docula,’’ ,,Hej sagde hun venligt’’ ,,Hej lille ma… menneske!, han sagde det i et sultent tonefald, som om han ville spise hende, hun kikkede ned på jorden, hvor hun syntes der lugtede af råddent menneskekød. Hun kikkede forfærdet op, hendes hjerte bankede hård og hurtigt. I de to sekunder hun havde kikket ned så hun bedstemoderen. Død. Grev Docula Kikkede igen på Maria’’ ,, Du har set det, du skal komme til at lide!, Maria skreg ad sine lungers fulde kraft, men da var det for sent, det hele sortnede for hende. Grev Docula havde dræbt hende’’ Mille så på Louise, og Louise sagde ,, Nu er det din tur!”
,,Jaja” Mille begyndte ,,to piger, Mille og Louise, skulle sove hos Louise. Louise havde lige fortalt om en pige ved navn Maria, da de hørte en dejlig lyd, Det var nærmest et englekor. De løb ned i stuen, og ned i kælderen, der fandt de tre roser, en rød, med få pigge de var dog nærmest runde, en sort, med store skarpe pigge, og så en hvid, uden pigge, De var symboler på, Død, Kærlighed og håb, De tog kærlighed og håb med op, om natten begravede Mille død, hun var bange. Der Gik år efter år efter år og Den sorte rose voksede ude i haven’’ Mille Grinte, Og Louise grinte ondt, Louise rev huden ved hoved af, Louise var seriemorderen hell guy, Louise eller hell guy skar først benene af Mille, så armene, så hoved og til sidst Skar hun kroppen i stykker og begravede hende ved siden af dødens rose, sammen med Maria, for hvad man fortæller sker når man er sammen med en morder, men pas på, så fortæl aldrig om en pige der dør…

Lavet af Alberte 5.x
 
Den sorte mand
Quang og Ernst er bedste venner. De er tolv år gamle begge to og de går til fodbold sammen
De er på vej hjem fra fest på cykel. Men de har fået ret meget alkohol så de kører ret meget slalom, de cykler på en landevej. De ser en bil komme mod dem.
Så de kører bare videre, men bilen kører lige ind i dem, så de flyver af deres cykler og lander ude i en lille å og bliver helt våde.
Pludselig ser de en mand med helt sort tøj og en kniv med blod på. De ligger sig ned for at gemme sig. Manden kigger hen mod dem og han ser dem.
De løber væk fra vejen og ind i en skov. Han har taget en af deres cykler, og han er efter dem. De løber, men pludselig kan de ikke løbe mere
Han er henne ved dem nu og han myrdede Ernst. Quang er helt i chok, men han løber hen til manden og slår ham så hårdt i tintningen og han besvimer
 Quang ligger så ned ved siden af Ernst og græder, mens han er total forpustet. Han tager kniven ud af den sorte mands hånd og dræber manden
Han kigger om manden har andre ting. Han finder en Sony Ericsson og en M99-pistol og den er ladt Han tager tingene og Ernst går han med på skulderne. Han går ud af skoven
Han går hen til vejen der graver han et dybt huld og der ligger han Ernst og dægger huldet med jord. Han finder en sten og ligger på graven og så ødelagde han hans cykel og snittede små bogstaver ud af stellet hvor der stod her hviler Ernst. Quang fandt nogen blomster og lage dem på hans grav og gik hjem.  
Lavet af Benjamin 4.x


Pas på hvad du ønsker

Det var en mørk og stormfuld aften..... Sådan starter mange uhyggelige historier og det gør denne også: 


Faktisk var vejret ret forfærdeligt. Regnen stod ned i stride strømme og vinden piskede træerne så voldsomt, at grenene ramte vinduerne og dermed lavede en hul og meget uhyggelig "krase" lyd.


 Lise var alene hjemme og her til aften med uvejret udenfor virkede huset meget større end det ellers plejede. Derfor havde Lise valgt kun at være i stuen og alle de andre rum havde hun lukket dørene til. Stuen lå bagerst i huset og når man sad i sofaen kunne man ligesom have overblik over hele stuen, og ikke mindst døren henne for enden. Hvis der ville nogen ind ad døren, kunne hun se det med det samme på håndtaget. Det eneste hun ikke havde overblik over var vinduerne ud til haven omme bag ved sofaen, men hun havde trukket gardinerne for. Alt det hun kunne tænke sig, at hun skulle få brug for var inde i stuen på sofabordet. Hun havde hentet dynen og puden, sodavand, slik, chips og de dvd’er hun havde tænk sig, hun ville se.

Godt gemt under dynen startede hun den første film. Det var en gammel dansk film, som hun havde set mindst 100 gange, men aldrig blev træt af. Hun følte sig dejlig tryg under sin dyne, og filmen fik hende straks i godt humør.

Pludselig hørte hun et stort brag og det begyndte at trække voldsomt fra vinduet. Lise vendte sig med et sæt og kravlede derefter ud under dynen. Hun gik hurtigt hen og trak gardinet fra og fandt ud af, at vinduet var blæst op. "Underligt" tænkte hun "jeg er helt sikker på ,at jeg lukkede det vindue inden jeg satte mig til rette i sofaen".


 I det samme flækkede et kæmpe lyn himlen og nede bagerst i haven ved det store æbletræ, så hun en sort skikkelse. Hun gispede højt, da hun blev meget bange, men alligevel gik hun tættere til vinduet for at se om det virkeligt var rigtigt, hvad hun havde set eller om hendes nerver spillede hende et puds. Endnu et kæmpe lyn flækkede himlen, men skikkelsen ved æbletræet var væk. Hun sukkede et lettelsens suk og skulle til at trække gardinet for igen da et lyn for hen over himlen.

 Lige udenfor vinduet stod den mørke skikkelse og kigge ind på hende gennem ruden. Det var en mand, der ikke ligefrem så særlig rar ud. Han havde et langt ar fra den ene kind hen over næsen og over på den anden kind og hans mund var formet til et uhyggeligt grin... Han råbte til hende gennem ruden: "hvad du ønsker skal du få. Men kun et ønske. Lige...NU!.", og straks efter var han forsvundet igen. Lise var meget meget bange og skyndte sig hen under sin dyne igen. Nu vidste hun med sikkerhed, at hun denne gang havde lukket vinduet.
"Hvad du ønsker skal du få. Men kun et ønske lige...NU! - sådan noget underligt noget at sige" tænkte hun, hun vidste ikke, hvad det betød. Hun prøvede at tænke tilbage på, om hun havde ønsket noget som helst, da den uhyggelige mand stod udenfor vinduet. Faktisk havde hun tænkt "bare min storebror dog var hjemme"


I det samme hørte hun en underlig lyd ude fra entreen. Det lød som om, der var nogen der gik rundt derude. Hun råbte: "hvem er det?", men der kom ikke noget svar. Pludselig stoppede skridtene og håndtaget ind til stuen begyndte at røre på sig. Det ville ikke vare længe før hun fik opklaret hvem der var kommet hjem. I det døren gik op kom der et kæmpe lyn, der gav så meget lys i stuen, så man skulle tro, det var dag.

Lyset gjorde, at hun tydeligt kunne se, hvem der trådte ind i stuen. Det var hendes bror som hun havde ønsket, men han så ikke helt rask ud. Han slæbte det ene ben efter sig, og da han vendte siden til hende, kunne hun se at hans hoved i hele den ene side var et stort åbent sår. Han grinede til hende, mens hun skreg. "Pas på hvad du ønsker dig" sagde han med en mærkelig stemme og faldt død om til jorden.

Lang tid efter da forældrene kom hjem fik de et chok da de så deres søn ligge ned med blod i hele ansigtigtet sten død. De så også deres datter ligge under dynen. De gik over til hende... hun er også død. Men på maven lå et brev hvor der står "PAS PÅ HVAD I ØNSKER".


Lavet af Magnus og Rasmus 5.X




Bearbejdet fra gyser.dk



Fødselsdagsmorderen:
 
 "Hurra det bliver for fedt" : tænkte Morten, da han vågnede. Det var i dag han blev 12 år. Han havde glædet sig enormt de sidste 2 måneder, da hans mor havde lovet ham, at ham og hans 2 bedste kammerater skulle i biografen. Mor havde kommet med flere forslag til film, de kunne se. Forslag som : "Klatretøsen" og "Min søsters børn". Morten havde forsøgt at få hende til at forstå, at de altså var for gamle til sådan nogle børnefilm, og havde plaget indtil hun gav sig og lod dem bestemme selv. Og sådan var det så gået til, at de nu til aften skulle ind og se : "Øksemorderen slår til".
 Morten havde læst en masse om filmen, der handlede om en mand, der gik amok på børn med en stor økse, fordi han selv havde haft det hårdt som barn. Filmen skulle være både uhyggelig men også rigtig sjov, fordi nogle af børnene i den by, hvor filmen foregår, gjorde alt hvad de kunne for at forhindre morderen i at slå alt for mange ihjel. Jacob og Simon havde ringet til ham allerede i morges for at fortælle ham, at de begge glædede sig meget.
 Kl. 17.30 bankede det på døren. Da det jo var Mortens fødselsdag, lukkede han op og udenfor stod en kolossal høj mand " med en stor økse..... Morten bakkede langsomt hen mod køkkenet, og stak hovedet ind og bad sin  Mor om at komme ud til døren. Hun kom ud i entreen med sit forklæde på: "Nej hvor er i præcise drenge. Det var godt, for maden er også færdig om et øjeblik. Jeg håber i kan lide en stor Pizza og en omgang sodavander". Hun vendte sig om og gik igen ud i køkkenet. Morten stod og stirrede forvirret på sine to kammerater, der stod og grinede smørret i døren. " På et tidspunkt skal i nok få det betalt" sagde Morten, da Simon tog en økse frem og Jacob viste ham jakken, de havde haft på. "Årh. lad være - det var jo bare for sjov, og du må da indrømme, at vi gjorde dig bange. Du troede garanteret på, at det var Øksemorderen". Morten fik dem gennet ind i stuen, hvor hans mor stod klar med maden.
 På vej hjem fra Biografen gik snakken livligt om filmen. Det havde været en rigtig god film, selvom de alle måtte indrømme, at de var blevet skræmt en del gange. Heldigvis var filmen sluttet som den skulle, med at børnene havde fået lokket Øksemorderen i en fælde og politiet have anholdt ham. Der var helt klart lagt op til en 2’ er.
 Morten synes, det havde været den perfekte fødselsdag, og nu skulle Simon og Jacob sove ved ham. Da de kom hjem, var huset helt tomt. Morten gik ud i køkkenet for at finde chips og sodavand frem, inden de skulle spille Playstation. På køkkenbordet lå en seddel fra hans mor: "Kære Morten. Vi er taget over til Ruth og Keld, for at spille kort. Men i drenge er jo også så store at i sagtens kan passe jer selv. Vi er hjemme igen inden midnat. Farvel skat. Mor". Inde i stuen var Simon og Jacob allerede ved at komme op skændes om hvilket spil de skulle spille.
 Kl. 24.00 ringede det på døren. Simon og Jacob sad og spillede og råbte gode råd til hinanden, så Morten rejste sig fra sofaen og gik ud for at åbne. Det ringede igen og Morten sagde højt: "Slap lige af" Jeg kommer jo nu. Har i glemt jeres nøgler - igen?". Idet Morten rakte ud for at tage fat i håndtaget, hørte han lyden at træ der flækkede og døren gav sig. En økse var blevet hugget igennem den og Morten kunne ud af det store hul se en høj mand med en kæmpe økse i hånden. "Hej gutter" råbte han ind til Simon og Jacob "Hvem er det nu i har fået til at lege øksemorder " Simon er det din storebror?". Bag ham kom Jacob som den første ud i entre’en: "Simons storebror er i Spanien for øjeblikket, og jeg har ikke stået for denne joke" sagde han. Morten kiggede ud igennem hullet i døren, hvor manden nu ikke var til at se, men i det samme huggede han igen øksen gennem døren. Denne gang kunne døren ikke holde til mere, og den faldt sammen og ind på gulvet i entre’en. Simon var nu også kommet ud til de andre og sagde: "hold da kæft mand " din mor og far bliver stik tossede. Har du ikke overdrevet denne joke bare en lille smule?". Manden kom nu ind igennem døren. Han var mindst 2 meter høj og havde en stor hat på, så man ikke kunne se hans ansigt. Drengene kiggede på hinanden og forstod, at det ikke var nogle af dem, der havde stået for denne joke " altså måtte dette være virkelighed....... "Jeg har ventet næsten et år på, at det igen skulle blive din fødselsdag": sagde manden med en stemme der fik det til at løbe koldt ned af ryggen på dem. "Men det har været ventetiden værd, for nu er du MIN" sagde han mens han løb igennem det hul, hvor døren engang havde været. Han løftede øksen højt op over sit hoved og .............  KLING, der sad en økse fast i deres bryst…

Lavet af jakob 5.x
beabejdet fra gyser.dk