mandag den 14. november 2011

Grufulde opskrifter

Her kan du finde opskrifter på mad og kager, der ser aldeles afskyelige ud. Men som smager himmelsk. Prøv selv!

KAGER

EDDERKOPPEMUFFINS

 













Kager til 12 - ca. 12 kager
250 g hvedemel (ca. 4¼ dl) 
2 tsk bagepulver 
100 g sukker (ca. 1¼ dl) 
æg 
2 dl mælk 
75 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) 
75 g smør 

Glasur 
100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) 
15 g smør 

Pynt 
lakridsstænger 
chokoladelinser

Bagetid: Ca. 20 min. ved 200°.


SÅDAN GØR DU
Bland de tørre ingredienser. Pisk æg og mælk sammen og rør melblandingen i. Smelt chokoladen sammen med smør og rør det i dejen. Fordel dejen i 12 smurte muffinsforme (papir eller metal). Bag kagerne midt i ovnen. Lad dem afkøle på en rist og fjern formene.

Glasur: Smelt chokolade og smør i en lille tykbundet gryde ved jævn varme. Smør glasuren på de afkølede muffins og pynt kagerne med ben af lakridsstænger og øjne af chokoladelinser.


Gravplads


150 g Dansukker 
Flor med chokoladesmag
1 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g cashewnødder

Chokoladecreme
200 g mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde
2 spsk. Dansukker Flormelis
100 g smør eller margarine



Pynt
2 dl kokosmel
grøn frugtfarve
mørdejskager


SÅDAN GØR DU
Smør en bradepande på 20 x 30 cm. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Smelt fedtstoffet, og tilsæt dette samt æggene og rør det sammen til en jævn masse, som hældes i formen. Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af, før den tages op.

Bræk chokoladen i mindre stykker, og bland den i en kasserolle med fløde og flormelis. Varm igennem ved svag varme, indtil det hele er smeltet til en jævn masse. Lad blandingen køle af, før fedtstoffet røres i. Smør cremen ud over kagen. Skær kagen ud i firkanter. Stil en mørdejskage i form af en gravsten eller et kors i den ene ende af firkanten. Farv kokosmelet med grøn frugtfarve, og strø lidt af det ud som græs på gravene. Pynt evt. med et lille græskar lavet af marcipan eller sukkermasse.

Spindelvævskage




Sæt ovnen på 175°. En springform (ca. 25 cm i diameter) smøres og drysses med rasp.

Ingredienser
150 g smør eller margarine
2 æg
3 dl Dansukker Rørsukker
1 1/2 dl hvedemel
1 spsk Dansukker Vaniljesukker med ægte vanilje
3 spsk kakao

Glasur
25 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Flor med chokoladesmag
1/4 dl varm mælk
1 tsk Dansukker Vaniljesukker med ægte vanilje

Pynt
2 dl Dansukker Flormelis
1 æggehvide
slik

SÅDAN GØR DU
Smelt fedtstoffet. Pisk æggene og rørsukkeret til en luftig masse. Bland de øvrige ingredienser, og sigt dem ned i massen. Tilsæt fedtstoffet. Hæld dejen op i formen. Bage den midt i ovnen i ca. 25 minutter. Lad kagen afkøle i formen. Bland ingredienserne til glasuren sammen, og fordel den over kagen. Pisk æggehvide og flormelis sammen. Sprøjt et spindelvæv ud over kagen. Lav en edderkop af slik, og sæt den på spindelvævet.

Marengsspøgelser



Ingredienser
6 æggehvider
3 dl Dansukker Sukker
1 knsp. salt

SÅDAN GØR DU
Pisk æggehviderne til fast skum med en elpisker på mellemste hastighed. Tilsæt salt og sukker og fortsæt med at piske, til massen bliver blank. Hæld fyldet i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud til spøgelser eller til ben. Bages midt i ovnen ved 125° i godt 1 time. Stil til afkøling på en rist. Brug smeltet chokolade eller glasur til at lave øjne på spøgelserne.

Muffins til Halloween





Ingredienser
100 g margarine
3/4 dl mælk
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker eller Sukker
2 æg
1 tsk. bagepulver
2 spsk. cremepulver med vaniljesmag eller 1½ spsk. kartoffelmel og 1 tsk. Dansukker Vaniljesukker
2 1/2 dl hvedemel

Glasur
5 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. flydende margarine
1-2 spsk. vand
frugtfarve

SÅDAN GØR DU
Smelt margarinen, og tilsæt mælk. Varm blandingen op, uden at den kommer i kog. Pisk æg og sukker let. Bland hvedemel, bagepulver og cremepulver, og hæld skiftevis denne blanding og mælkeblandingen i æggemassen. Lad blandingen hvile i køleskab natten over, det giver muffins med ekstra flotte toppe. Hæld dejen i papirforme i en bradepande, eller brug en muffinform. Bages midt i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter.

Bland flormelis, margarine og vand til en jævn masse. Del glasuren i portioner, og giv dem forskellige farver. Pynt kagerne med glasuren. Lad dem tørre. Brug din egen fantasi, når du glaserer og pynter.

Edderkopper



Ingredienser
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Flor med chokoladesmag
3 dl havregryn
2-3 spsk. stærk, kold kaffe

Pynt
Kokos
Dansukker Flor med jordbærsmag
lakridssnører

SÅDAN GØR DU
Rør fedtstof og flor med chokoladesmag luftigt. Tilsæt havregryn og kaffe.

Form til runde boller, som rulles i kokos. Form nogle mindre boller, som sættes oven på de kokosrullede boller som hoveder.

Bland et par spiseskefulde flor med jordbærsmag med en smule vand, og brug det til at tegne øjne på hovederne.

Skær lakridssnørerne i stykker, og sæt dem på som edderkoppeben.

Draculamunde



8 stk.

Ingredienser
2 spsk. Dansukker Lys Sirup

2 tsk. friskpresset citronsaft
2 røde æbler
20 smuttede søde mandler


SÅDAN GØR DU
Bland sirup og citronsaft i et glas. Skær hvert æble ud i fire både. Skær en revne i hver båd, så det ligner en åben mund. Pensl æblesiderne med sirupsblandingen. Del mandlerne i mindre bidder, og stik dem ind i æblerne.



Jordbærspøgelser





Ingredienser

Friske jordbær
Hvid chokolade
1 spsk. æggehvide
1/2-1 dl Dansukker Flor med chokoladesmag

SÅDAN GØR DU
Nu om dage kan man få friske jordbær året rundt, og det har vi benyttet os af til disse supersøde og gode spøgelser.

Sorter og vask jordbærrene. Vælg jordbær, som kan stå op. Skær dem evt. til, så de bliver jævne. Smelt chokoladen over et vandbad. Hold fast i stilken på jordbærrene og dyp dem i den smeltede chokolade. Sæt dem til tørre på et stykke bagepapir. Rør æggehvide og chokoladeflormelis sammen, og fyld massen i en sprøjtepose af plastik. Klip spidsen af posen, og sprøjt øjne og mund på spøgelserne



Øjetrøfler



Ingredienser

200 g mørk chokolade
4 spsk. fløde
2 dl Dansukker Flormelis
2 dl kokosmel, gerne ristet
100 g hvid chokolade Pynt
chokoladepastiller
25 g mørk chokolade


SÅDAN GØR DU
Smelt den mørke chokolade i en skål over et vandbad. Tag skålen med chokoladen op af vandet, og rør flormelis og fløde i. Tilsæt kokosmelet. Stil det koldt i 2 timer. Smelt den hvide chokolade i en skål over et vandbad. Form trøffelmassen til kugler, som dyppes i chokoladen. Lad dem køle af på en rist. Tryk en chokoladepastil fast på hver kugle. Sæt en lille klat smeltet chokolade midt på hver pastil som pupil på øjet.


AGSRETTER




Blodigt heksehår med skæl

4 portioner

Ingredienser:

Sort spaghetti
Revet parmesan

Sauce:

1 dåse hele tomater
1 gult løg
1-2 fed hvidløg
1 spsk. -sukker Cane Syrup/Rørsukker Sirup
2-3 spsk. balsamicovineddike
1 tsk. paprikapulver
1/2 knsp. cayennepeber
1/2 tsk. salt
1 tsk. kartoffelmel


Sådan gør du

Begynd med saucen. Pil løget, og skær det i tern. Bland alle ingredienserne undtagen kartoffelmelet i en kasserolle, og lad det simre under låg i 10 minutter. Blend eller pres saucen gennem en si. Hæld saucen tilbage i kasserollen, og lad den koge op. Rør kartoffelmelet ud i lidt vand, og jævn saucen.

Kog pastaen efter anvisningerne på emballagen. Riv parmesanen. Læg pastaen på et fad. Hæld lidt af saucen over pastaen. Drys osten over. Server resten af saucen til pastaen.


inger

6 portioner


Ingredienser:
1 kg kyllingevinger

Marinade
1 dl sukker Cane Syrup
1 dl kinesisk soja
1 dl rapsolie
1 revet fed hvidløg

Sauce
1 dåse hele tomater
1/4 dl Dansukker Cane Syrup
1/2 dl finthakket persille
2 revne eller finthakkede fed hvidløg
Salt


Sådan gør du
Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Læg kyllingevingerne i en kraftig plasticpose, og hæld marinaden over. Ryst posen, så marinaden kommer rundt på alle vingerne. Lad dem marinere i mindst 4 timer i køleskab. Blend eller hak tomaterne fint. Tilsæt sirup, persille og hvidløg. Smag til med salt. Sæt det i køleskab for at trække. Grill vingerne. Server vingerne med sovs, græskarsalat og knoglebrød.

Græskarsuppe med spøgelser
4 portioner



Ingredienser:

1 kg græskar
300 g gule løg
3-4 fed hvidløg
1 spsk. rapsolie
1 spsk. Dansukker Brun Farin
1 liter mælk
2 dl vand
4 spsk. grøntsagsfond
1 citron, saften
salt, peber


Pynt:

4 hårdkogte æg
sorte oliven

Sådan gør du
Skær græskar, løg og hvidløg i tern. Svits løg og hvidløg i olie og brun farin i en gryde. Tilsæt græskar, mælk, vand og fond. Lad det hele simre i 10-15 minutter. Blend suppen. Tilsæt citronsaften. Smag til med salt og peber. Skær et stykke af bunden af æggene, så de kan stå op i tallerkenerne. Lav øjne af små stykker sorte oliven, som du trykker fast på æggene. Stil et æg i hver af de fire tallerkener. Hæld forsigtigt suppen rundt om ægget. Serveres med det samme.


Gyselige desserter

Lakrids Spøgelser


Ingredienser
200 g lyst og fint rørsukker
2½ æggehvide
2-3 tsk lakridspulver

Sådan gør du
Æggehviderne piskes til en cremet masse, så den er luftig uden at være stiv. Tilsæt lidt sukker, pisk massen godt igennem, så sukkeret optages, og tilsæt mere sukker og fortsæt processen, indtil alt sukkeret er optaget i marengsmassen. Pisk lakridspulveret i massen til sidst. Put marengsmassen i en sprøjtepose og sæt toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem – afhængig af størrelse – ved 120 grader i 70-90 minutter.

Chilipandekager

3 stk

Ingredienser
2 små æg
2 dl øl
2 tsk sambal oelek
½ tsk salt
2 dl hvedemel
1 tsk rapsolie

Sådan gør du
Ingredienserne piskes godt sammen. Pandekagerne steges på en stor pande i en klat smør. Jeg fik tre pandekager ud af dejen, hvilket gemalen og jeg delte.

Kødsaucen blev lavet af oksekød (3-7% fedt), finthakket broccoli, dåsetomater, lidt timian, lidt paprika og lidt salt.

Derefter tog jeg en pandekage og lagde kødsauce på i en stribe – sørgede for at det ikke kom helt ud til kanten – og foldede det sammen, så kødsaucen blev skjult inde i pandekagen.

Chokolade blev smeltet og hældt over i tynde striber. Creme fraiche – minimum 18%, ellers har det ikke nok tyngde og kan ikke skabe illusionen af at være flødeskum – hældes i en sprøjtepose med den største takkede tyl, du har, og trykkes ud til store stjernekys ved siden af pandekagen.

Søde edderkopper


Ingredienser
200 g smør 90 g sukker
180 g havregryn
2 tsk vanillesukker
1 dl kaffe færdiglavet
3 spsk. Kakao

Sådan gør du
Smørret smeltet og afkøles, blandes med kold kaffe og de øvrige ingredienser. Stilles evt. i køleskabet til dejen er fast. Dejen rulles til kugler.

Chokoladedrys, eller lakridsdrys ovenpå den lettilfladede edderkopkrop.

Arme og ben laves at lakridssnor der ikke er for kold. Klippes i passende størrelser og stikkes ind i havregrynskroppen.

Brændenælde buding


Ingredienser
1 Budingepulver(grøn)
1 l sødmælk
Små friske brændenældeskud

Sådan gør du
Lav budingen og tilsæt de små brændenældeskud.

Når det er størknet vil der så være små brændenældeskud i din buding.



Birkeskager bagt som græskar


Ingredienser
600 g hvedemel
5 dl sukker
1 tsk salt
1,25 spsk. Bagepulver
2 æg
3,5 dl sødmælk
5 dl olie
2 tsk vanillesukker
2,5 dl birkes

Sådan gør du
Varm ovnen op til 180 grader C.

Bland mel, sukker, salt og bagepulver. Pisk æggene grundigt sammen. Tilsæt langsomt mælk, olie og vanillesukker. Fold det ind i mel og sukker. Konsistensen skal være temmelig tyk.

Tilsæt birkes og hæld dejen i to godt smurte randforme. Bag kagerne i ovnen i 50 minutter. Sænk temperaturen til 160 grader C og bag kagerne endnu ca. 20 minutter. Luk ikke ovndøren op, før efter 65 minutters forløb.

Lad kagerne afkøle og tag dem forsigtigt ud af formene. Læg dem ovenpå hinanden. Pynt evt. kagen med græskarfarvet glasur.

Rådne æbler


Ingredienser
4 æbler, renset vægt
2 spsk. Rosiner
2 spsk. Valnøddekerner
2 dl brun farin
20 gram margarine
1 tsk kanel, stødt
1 spsk. Honning

Sådan gør du
Æbler udhules forsigtigt med en teske, men ikke helt ned til blomsten.
Rosiner, valnødder, farin, margarine, kanel og honning røres sammen puttes i æblerne.
Æblerne sættes i fad med fyld opad. bages i ovn 25 minutter ved 180 grader C eller micro ovn til nål går let gennem æbler. Tag ud lad køle af i 10 minutter. Lav lille hul ved top og sæt ende af vingummiorm i.

Græskar kerner


Ingredienser
250 g grønne græskarkerner
1 spsk. Olie
1 tsk salt

Sådan gør du
Rist kernerne i olien et par minutter på en pande, drys salt over og vend godt igennem.

Hældes på fedtsugende papir.

Spises sammen med nødder og vingummiorme.

5 kommentarer:

  1. Uhm det lyder rigtig lækkert

    SvarSlet
  2. Jeg vil gerne prøve de der spøgelsesmarengs(Staves?)

    SvarSlet
  3. Helt ærlig teksten er altså lidt rodet

    SvarSlet
  4. gode opskrifter men lidt rodet tekst noget af den mangler der ved mniddags retter og flagermuse vinger

    SvarSlet
  5. Vi her i medie værkstedet undskylder den manglene tekst, der hvor der står agsretter skulle der havde stået middagsretter og der hvor der står inger skulle der havde stået flagermuse vinger

    SvarSlet